Sunday, April 4, 2010

Sotong Masak Kicap

Menu untuk tghr td telah dimasak oleh cik asben...
boleh tahan jgakla...wlpn cara masaknya agak simple tp sy mkn smp licin..slalunye, sy mkn xabis...

resepi ini mmg seswai bagi sesiapa yang nk mengejar masa....dlm erti kata lain, nk masak ala koboi...hiiikkkssss


bkan gmbar sebenar...

Bahan-bahannya:
20 ekor sotong segar (siap disiang/dibuang kepala)
3 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
Kicap cair
Kicap pekat
Sos tiram

Cara Masak:
Tumiskan bawang putih dan bawang merah sehingga naik baunya. Kemudian, masukkan sotong dan goreng sehingga masak.
Masukkan kicap pekat dan cair secukup rasa. 
Akhir sekali, tambahkan sos tiram. (sos tiram x perlu banyak, nnt masin pulak)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails